24-01-09

gegierd van het lachen

heb ik, net niet in mijn broek geplast...

stel je voor: Met ons allen zijn we de wei die we gekocht hebben aan het opknappen en vooral de omheining aan het kontroleren op openingen, de stal aan het leeg scheppen ( wat in 10 jaar volgens ons niet meer is gebeurd).

Ewoud staat aan de ene kant van de omheining met de sikkel alles aan het wegkappen van onkruid en ik aan de andere kant.
Drie vierden van onze wei is begrensd door een klein beekje - eerder een stroompje.
Terwijl we aktief bezig zijn aan het kappen horen we plots:
oeps: mijne sikkel ligt in de beek!

je had zijn gezicht moeten zien van Ewoud, glinsterend van deugenieterij maar evenzeer van schaamte dat hij plots teveel had gehakt en dat die in de beek is gevlogen...

Ik lag plat van het lachen, zijne mimiek, zijn taalgebruik en zijne oeps waren de reden van mijne slappe lach.... hihi Tim heeft gelukkig met Ewoud zijne sikkel uit de beek kunnen halen terwijl ik nog steeds aan het lachen was..... hihi en oeps!

 

21:04 Gepost door Moekemama in Vrije tijd | Commentaren (5) | Permalink | Tags: lachen, sikkel, plezier, plat, slappe lach, te gek, stroompje, beek, weide |  Facebook | |

21-01-09

Een super dag

Begon met jawel:

2 platte banden! Een in de koffer die eigenlijk al een paar maanden moest hersteld worden maar dat ik steeds uitstelde alle eigenlijk mijne karel want dat is geen werk voor mij vind ik... (hihi) en een aan mijn linkerachterband.

Hoe kan dat nu hoor ik jullie denken? Ja : twee nageltjes hé...
Maar Tim had mijn auto gewassen en een kruissleutel een plaats gegeven onder de reserveband en dat rare geluid kwam dacht ik van die kruissleutel die misschien niet plat in de koffer lag... Niet dus! In het donker, in de gietende regen een platte band zien.... brr als je weet dat ik gekleed was voor een etentje met het kantoor dan kwam dit niet goed. Mijne karel 4X opgebeld: geen reaktie, mijn dochters waren daarentegen heel creatief met hun opmerkingen: zet je radio aan en geniet, bel 1207 en zoek een garage tot en wat nu... hihi. Ben maar beginnen te lachen.... 't kon niet meer stuk. Mijn permanentie overgedragen aan een collega die pas startende is maar we zullen wel zien waar we uit komen ...

Daar is Erik onze garagist die ik vroeg om niet te lachen met wat ik voor had maar die heimelijk genoot... Ons mama had ons gevoerd naar de garage en Erik reed direct mee terug nadat hij een "chique" in de band had gestoken. Als een gentelman vervangt hij de band terwijl ik mijn vrouwelijke charmes uithaal in de zin van ik kan dit echt niet.... De gietende regen stop en na de constatie van een platte band ben ik een uur nadien terug op weg terwijl ons moe Erik terug naar zijn garage voert....(bedankt he moeke)

Hectische dag op 't werk, collega ziek, vervanging moeten inwerken, sekretariaat die hulp vraagt, etentje herzetten en .... je weet wel de hele rietemetiet!

MAAR s'avonds een ouderraad vergadering van het olv, veel mensen met véél energie en ik die terug mijn oude zelf ben... ik voel me reuze en dat geeft zo'n kick!!! Zou dit dan toch terug komen? Yes er is zon in de duisternis!

dyn006_original_100_100_gif_2587124_3515faf8cea14dac2803d11706de9cd0Ik ben echt op weg!!! Duim je mee?

19-01-09

Sneeuw en

zomersandalen...

hihi dat gaat niet zo goed samen en dat heeft Mare ondervonden!
We gingen met zijn allen gaan sleeën; Mare wou zo graag in de bus gezet worden door Saar en Tim en mama had wel gezegd doe je skibotten aan maar niet gekontroleerd. Stoppen we aan de grootste berg van de streek en kijk ik per toeval om... Mare wat heb je nu aan je voeten?! En nu ? 20 minuten terugrijden? Dan maar zo op de slee. Ze heeft het razend lang vol gehouden. In het restaurantje in de buurt deden we dan maar mijn handschoenen aan haar voeten en ze had heel wat bekijks!

Het leukste was eigenlijk toen ze in het kasteel aan de ober bestelde:
een warme chocolademelk voor mij met een koekje om in te doppen! Hihi.

jan 2009 1012

 

Die grote jongen bij Karel da's ons vijfde kind = onze schone-zoon van Saar!

jan 2009 1013

Hier zie je ze in aktie: de liefde is nog groter dan zes maanden geleden!

 

15-01-09

hectische

weken..

waren het.. opnieuw starten met 12 uur werken maar evenzeer de nevenaktiviteiten begonnen volop..
Met de zorgouders van het olv zijn we site begonnen waar we tips en weetjes gaan opslaan... niets normaal denk je dan; jawel voor het secundair! Dus heb je tips en wil je ze delen geef maar een seintje op:

http://olv-zorgouders.skynetblogs.be  enne vertel het aan iedereen...

Wanneer het minder druk wordt zal ik wat vlugger schrijven want ik het zoveel leuke dingen te vertellen....
Oké ik zal er nu eentje vertellen...

jan 2009 1010

Wat is er mis aan deze foto? Kan je het me laten weten ? Dan vertel ik het vervolg verhaal.... hihi Ik ben benieuwd...

groetjes

05-01-09

1 ste werkdag

na 5 maanden thuis...

Ik start met akkoord van de medische adivseur deeltijds nl 12h30 ga ik werken gedurende twee maanden en dan gaan we zien hoe het gaat!

Ik ben er wat bang van... deze job in 12h30 is niet haalbaar; je neemt hem mee naar huis omdat het over leven gaat, over mensen, kinderen...
Zo weet ik sinds vandaag ook dat een van mijn onthaalmoekes die genezen was verklaard van longkanker hervallen is... Mijn hoofd tolt ervan en we wachtten nog op verder nieuws.

Veel moekes zullen heel wat te vertellen hebben en zal ik de kindjes nog herkennen?

Mijn collega's hebben heel wat op zich genomen om alles goed te laten verlopen en ik zou ze graag een pluim geven daarvoor...

Mijne Karel die zoveel moeten verdragen heeft en nu de druk van het werk er nog bij da's véél zeker daar ik met echt nog niet goed voel. Weet je dat ik tot de middag slaap? Elke dag en dan nog doodmoe ben? Onvoorstelbaar niet hé? Om 22 uur val ik al in slaap in de zetel maar dan heb ik eerst nog een dutje gedaan over d middag... Moest ik niet beter weten ik zou zeggen dat ik zwanger ben...hihi dat zou het toppunt zijn!

Enfin ik ga er proberen zo goed mogelijk in te vliegen en we zien wel waar we uitkomen niet... we zijn terug op weg.

Dit is een van mijn lievelingsschilderijen die ik hem mogen bewonderen in Parijs met Karel toen we een uitje hadden voor onze Mare is geboren.
Claude Monet - De ekster

bm-pf717

04-01-09

Je kan wel merken

Anton Korteweg

"Je kan wel merken dat ik ouder word.
Naakt lig je naast me en ik hoef niet eens.
Kwam daar een jaar of twintiger terug eens om.
Zag ik je knie, hij stond al voor je klaar."

uit geen dag zonder liefde honder jaar liefdepoëzie,
gekregen van mijn ventje...

Dit is genieten... van woorden

dyn007_small150_240_169_jpeg_2614713_3e1f853164ca9355a31f2666a361e5be

20:30 Gepost door Moekemama in Vrije tijd | Commentaren (0) | Permalink | Tags: liefde, gedicht, knie, twintig, ouder worden, ventje, woorden |  Facebook | |