23-06-09

Verbranden

eerst een

heerlijke bloemkoolsoep om zeep helpen: zekers een laag van drie centimeter aangekoekte gemalen kaas op de bodem van de kom die ik nog moet verwijderen om nog niet te spreken van de geur... brr

daarna een gezellig terrasje als teamvergadering en eruit komen als een gekookte kreeft met zelfs een streepje in de boezem, om van mijn gezicht nog niet te spreken!

T is hier al eventjes stil maar de examens van mijn tienerdochters en toekomstige schoonzoon zaten daar voor heel veel tussen net als mijn vingers die niet zo goed funktioneren  na hun "tussen de auto-deur zitten en na de gips"!

Geniet van het weer maar smeer je vooral in met heel veel zonnecreme!

Groetjes...

19:05 Gepost door Moekemama in vakantie | Commentaren (1) | Permalink | Tags: vingers, rood, kreeft, kaas, gips, smeren, verbrand, zonnecreme, bloemkoolsoep |  Facebook | |

02-06-09

Op de spoed

kwamen we zondag terecht

na een heerlijk dagje uit naar domein Puyenbroeck samen met ons metekind Heide en petekind Pieterjan. 't busje zat vol met 9. Karel had een heerlijke picknick gemaakt zzoals we deden in Zweden met verse groenten, gekookte eitjes, croissants, pistolets, appels en nog lekkere desserts. Nat het eten eventjes de speeltuinen verkent en dan op stap naar het zwembad. Wat tegenvielwas dat het openbad nog gesloten was terwijl het zo schitterend weer was.

Een heerlijke tussenstop te Gent waar we heerlijke turkse pidé's hebben gegeten en dat voor geen geld. De turkse bakker was nog open om 20 uur én tuurlijk dat we brood, baklava, ayran meenamen naar huis.

Pieterjan wou nog eens op de ultra moderne urinoir gaan en dan richting huis...

Lieze slaat de deur van de bus met haar tienerlijke kracht dicht ALLEEN zaten mama haar vingers er nog tussen van mijn rechterhand; vier waren serieus geraakt en de middelvinger begon door de druk zelfs te bloeden. snel drukverband gehaald en eventjes tieren ... tja 't zag er niet goed uit... Heide en Pieterjan vlug thuis gaan afzetten, onze eigen kinderen thuis afzetten met richtlijnen en dan naar de spoed.

Op een uurtje waren we terug met de diagnose: breuk van de middelvingers gewricht en serieuze kneuzing van de twee andere vingers. Gips van mijn ganse hand tot aan mijn elleboog... mét draagband!
Merde, ik ben zo hulpeloos: enkel een hand kunnen gebruiken, de rest kan je je andere hand niet plooien..... probeer eens je haar te wassen met één hand: hoe krijg je nog maar de champoo op je hand... hihi wel grappige situaties...

De kinderen ontdekken plotseling dat mama toch wel meer doet dan ze denken. hihi zelfs mijne karel zegt dat ik goed geleverd ben...hihi